Specialist op het gebied van filteroverdruk

Het is van levensbelang dat er schone ademlucht in de cabine circuleert van trucks, grondverzetmachines en alle andere voertuigen die werken in een verontreinigde omgeving. 

Al sinds 2000 zijn wij de specialist op gebied van filteroverdruk en dealer van BMAir en BroAir CE genormeerde installaties. Perdok verkoopt filteroverduksystemen, filterpakketten en controlesystemen, maar levert daarnaast ook volledige service.

“Laat uw filter regelmatig controleren en zo nodig vervangen.”

– Perdok

Service

Opbouwen
Werkt u in een verontreinigde omgeving? Dan is het van belang dat er schone lucht door de cabine circuleert. U kunt bij Perdok terecht voor het opbouwen van een filteroverdruksysteem, wat gedaan wordt door vakmannen met jarenlange ervaring.

Het opbouwen van filteroverdruksystemen doen wij voor trucks, grondverzetmachines en eigenlijk alle voertuigen die werken in een verontreinigde omgeving.

Reparatie
Het kan wel eens gebeuren dat er iets kapot gaat in het filteroverdruksysteem of in het controlesysteem. Gelukkig hebben wij bij Perdok monteurs voor u klaarstaan die de problemen snel en vakkundig repareren. Dus voor een reparatie van het filteroverdruksysteem belt u 0592 377 488 en dan wordt het filteroverdruksysteem zo snel mogelijk gerepareerd.

Onderhouden
Een filteroverdruksysteem maakt vele uren en moet daarom ook goed onderhouden worden, want werken in een veilige omgeving is van levensbelang. U kunt met uw filteroverdruksysteem bij ons terecht voor periodiek onderhoud.

Keuren
Aangezien er tegenwoordig veel gecontroleerd wordt is het aan te raden om een filteroverdruksysteem te laten keuren. Dit wordt gedaan door VCA gecertificeerde vakmannen. TÜV Nederland hanteert een hoge kwaliteitsstandaard en wil dat dit gehandhaafd wordt door bedrijven.

Wij raden aan om jaarlijks te keuren, dus is uw machine aan een keuring toe.

Kalibreren
De filteroverdruksystemen zijn voorzien van een Total Air Control systeem en soms ook met een kwalitatief hoogwaardige koolwaterstofsensor.  Deze Total Air Control wordt gekalibreerd om de juiste informatie door te geven op het display, hierdoor kunt u onder andere op tijd zien dat een filter moet worden vervangen. De koolwaterstofsensor is wordt ook gekalibreerd en daardoor kan er op PPM niveau gemeten worden.

Verwisselen
Het verwisselen van vervuilde filters moet u serieus nemen, want de filters zijn tenslotte chemisch afval. Wij nemen deze taak graag op ons en ontlasten u van deze klus. Wij beschikken over de juiste PBM’s en werken volgens de veiligheidsvoorschriften.

Testen
Om de veiligheid te waarborgen is het van belang om het filteroverdruksysteem te testen. Het systeem functioneert als PBM en is voor een machinist of andere bestuurder van een voertuig die in een verontreinigde omgeving werkt dus erg belangrijk. Perdok test het filteroverdruksysteem en zorgt ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het functioneren van het systeem, waardoor er veilig gewerkt kan worden.

Verkoop

Filteroverdruksystemen
Een filteroverdruksysteem is een arbeidsmiddel wat ingezet wordt op een voertuig welke zich begeeft in verontreinigde omgevingen. Het filteroverdruksysteem voert ademlucht aan in de hermetisch gesloten cabine. De gezondheid van de persoon in de cabine kan direct afhankelijk zijn van de voorziening aan schone ademlucht. Filteroverdruksystemen worden toegepast op voertuigen die werken in bijv. de bodemsanering, afvalverwerking, compostering, sloopwerkzaamheden of andere werkzaamheden waarbij schadelijke stoffen, dampen of gassen vrijkomen.

Bekijk ons assortiment filteroverdruksystemen.

Filterpakketten
Met welke overdrukfilters de overdruksystemen worden uitgerust, hangt af van de aard en concentratie van de verontreinigende stof. De filtertyperingen en filterindeling voor het materieel is dezelfde als voor adembescherming. Als u gebruik maakt van combifilters bent u gewaarborgd van maximale filtratie.

Bekijk ons assortiment filterpakketten in de webshop.

Controlesystemen
De juiste combinatie van filteroverdruksystemen met de verschillende controlesystemen zorgt er voor dat er een systeem is voor elke werkplek een geschikte oplossing is, waarbij de machinist geen zorg heeft maar een betrouwbare partner om te waarschuwen als er werkelijk attentie vereist is.

Bekijk onze Total Air Control systemen in de webshop.

Neem contact op met ons

We staan altijd voor u klaar. Kom langs, bel ons of stuur een bericht via WhatsApp.